تشريح آخرين آمار ثبتنامي و ظرفيتهاي آزمون وكالت ۹۱ از زبان رييس اسكودا
رييس اتحاديه سراسري كانونهاي وكلاي دادگستري ايران (اسكودا) مجموع شركتكنندگان آزمون ورودي وكالت در سال ۹۱ در كل كشور را ۴۴ هزار و ۲۵ نفر اعلام كرد كه به گفتهي او از مجموع اين تعداد ۲۰ هزار و ۳۵۵ نفر زن و ۲۳ هزار و ۶۷۰ نفر مرد هستند.
عليمندنيپور در گفتوگو با خبرنگار حقوقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره آمار تفكيك جنسيتي آزمون وكالت سال ۹۱ گفت: ليستي از سوي سازمان سنجش آموزش كشور استخراج و در اختيار اتحاديه قرار داده شده است و به دليل اينكه ممكن است داوطلباني در دو كانون ثبتنام كرده باشند و در اين فهرست نام آنها در ستون داوطلبان هر دو كانون در آمار منظور شده باشد لذا ليست تهيه شده، ليستي خام است و ليست خالص پس از بررسي نهايي مشخص و به كانونها ابلاغ خواهد شد. همچنين كم و زياد شدن ارقام موجود در اين ليست بسيار جزيي بوده و قابل ملاحظه نيست.
وي درباره داوطلباني كه ممكن است دو كانون ثبتنام كرده باشند، با بيان اينكه اصل بر اين است كه هر داوطلب حق دارد كه يك كانون را با كد خاص و با توجه به موقعيت و شرايط خود انتخاب كند، ادامه داد: همانگونه كه در آگهي ثبتنام هم آمده، اگر داوطلبي استثنائا در دو كانون ثبتنام كند، در بررسي نهايي كه سازمان سنجش انجام ميدهد بنابر رويه موجود اين سازمان ثبتنام دوم يعني آخرين ارادهي داوطلب را ملاك انتخاب قرار خواهد گرفت.
رييس اتحاديه سراسري كانونهاي وكلاي دادگستري ايران (اسكودا) درباره مخالفت خود با بحث بوميگزيني براي شركت در آزمون وكالت سال ۹۱ نيز گفت: با همه احترام به همكاراني كه بنا به دلايل خاص خود با بوميگزيني موافقند و نيز با رعايت حريم حرمت استقلال كانونهاي وكلاي دادگستري كه براي همه اعضاي خانواده بزرگ كانون وكلاي دادگستري محوريت داشته و دارد و تاكيد و پافشاري تمام و كمال بر صيانت از استقلال واقعي اين نهاد ديرپاي مدني؛ ولي از نظر بنده به عنوان عضو كوچكي از اين مجموعه آبرومند، بوميگزيني نه از منظر علمي، نه از منظر اجتماعي و نه از نگاه كلان ملي تامين كننده مصالح و منافع كانون وكلاي دادگستري نيست و در ارزيابي نهايي تبعيض و نابرابري را رقم زده و با قانون اساسي و قوانين موضوعه همخواني نداشته است.
مندنيپور ادامه داد: با توجه به اينكه بوميگزيني در زمينههاي ديگر نيز نتوانسته است آنچنان كه هدف واضعان آن بوده نتايج مطلوب را در مناطق موردنظر به دست آورد لذا جا دارد براي رفع نگراني همكاران در پارهاي از كانونهاي وكلاي دادگستري كشور كه در جاي خود هم مقبول است و هم قابل بحث و بررسي، ساز و كارهاي ديگري به كار گرفته شود.
وي درباره اعلام نتايج آزمون وكالت سال ۹۱ نيز گفت: برابر قرارداد منعقده با سازمان سنجش آموزش كشور، يك ماه بعد از برگزاري آزمون، كارنامههاي داوطلبان در سايت سازمان سنجش و اسكودا قابل مشاهده خواهد بود و در همان روز به كانونهاي سراسر كشور نيز ابلاغ ميشود كه قطعا پيش از پايان آذرماه اسامي پذيرفتهشدگان به اطلاع شركتكنندگان در آزمون خواهد رسيد.
رييس اتحاديه سراسري كانونهاي وكلاي دادگستري ايران (اسكودا) با اشاره به اينكه مجموع شركتكنندگان در آزمون وكالت ۹۱ در كل كشور، ۴۴ هزار و ۲۵ نفر است، ادامه داد: از اين تعداد، ۲۰ هزار و ۳۵۵ نفر زن و ۲۳ هزار و ۶۷۰ نفر مرد است كه درصد شركتكنندگان زن نسبت به كل شركت كنندگان ۴۶/۲۳ درصد و درصد شركتكنندگان مرد نسبت به كل شركتكنندگان ۵۳/۷۷ درصد است.
مندنيپور درباره اينكه بيشترين و كمترين تعداد داوطلبان در آزمون وكالت سال ۹۱ مربوط به كدام كانون است، اظهار كرد: كانون وكلاي دادگستري مركز شامل استانهاي تهران، سمنان، يزد، هرمزگان و سيستان و بلوچستان با تعداد ۱۳ هزار و ۲۰۷ نفر شركتكننده (۶۶۰۱ نفر زن و ۶۶۰۶ نفر مرد) بيشترين تعداد داوطلب و كانون وكلاي دادگستري استان مركزي (اراك) با تعداد ۲۶۰ نفر شركتكننده كمترين تعداد داوطلب را به خود اختصاص دادهاند.
وي در ادامه يادآور شد: تعداد داوطلباني كه در سال ۹۱ پذيرفته خواهند شد، نسبت به آزمون سال گذشته ۱۲ درصد افزايش خواهد داشت.
مندنيپور در ادامه تعداد شركتكنندگان آزمون ورودي وكالت سال ۹۱ را به تفكيك جنسيتي به شرح زير اعلام كرد:
رديف - نام كانون – زن – مرد – جمع كل شركتكنندگان
۱- كانون مركز – ۶۶۰۱- ۶۶۰۶ - ۱۳۲۰۷
۲- آذربايجان شرقي – ۱۰۳۳ – ۱۸۱۸- ۲۸۵۱
۳- فارس – ۱۳۹۱- ۱۷۳۳- ۳۱۲۴
۴- اصفهان – ۱۴۵۱ – ۱۴۹۲ – ۲۹۴۳
۵- آذربايجانغربي – ۷۱۸-۱۰۹۳-۱۸۱۱
۶- مازندران – ۴۸۴-۶۰۴- ۱۰۸۸
۷- خراسان – ۱۲۷۹- ۱۰۶۲-۲۳۴۱
۸- گيلان – ۷۳۱-۶۶۷-۱۳۹۸
۹- قزوين – ۴۱۹-۴۳۶- ۸۵۵
۱۰- خوزستان – ۱۱۵۷-۱۵۵۶-۲۷۱۳
۱۱- كرمانشاه – ۴۹۲-۶۳۹-۱۱۳۱
۱۲- همدان – ۳۰۹-۴۳۸- ۷۴۷
۱۳- قم – ۱۴۷ – ۲۶۶ – ۴۱۳
۱۴- كردستان – ۳۸۷- ۵۹۸ – ۹۸۵
۱۵- گلستان – ۴۸۶ – ۴۹۲ – ۹۷۸
۱۶- اردبيل – ۳۰۸- ۴۹۱- ۷۹۹
۱۷- مركزي (اراك) – ۱۲۲- ۱۳۸ – ۲۶۰
۱۸- بوشهر – ۵۲۶ – ۷۷۷- ۱۳۰۳
۱۹- زنجان – ۲۳۱- ۲۸۲ – ۵۱۳
۲۰- لرستان – ۴۳۹ – ۶۸۷- ۱۱۲۶
۲۱- كرمان – ۱۰۱۷-۱۰۵۵-۲۰۷۲
۲۲- البرز – ۶۲۷- ۷۴۱- ۱۳۶۸
وي همچنين ظرفيت كانونهاي وكلا جهت آزمون ورودي وكالت در سال ۹۰ را دو هزار و ۳۲۱ نفر و در سال ۹۱ را دو هزار و ۶۳۲ نفر اعلام كرد كه اين ظرفيتها به تفكيك كانونهاي وكلاي دادگستري به شرح زير است:
كد كانون - نام كانون – ظرفيت سال ۹۰ – ظرفيت سال ۹۱
۱- كانون مركز (مشتمل بر استانهاي تهران، سمنان، يزد، هرمزگان و سيستان و بلوچستان)- ۱۲۲۰ نفر- ۱۰۰۰ نفر
۲- آذربايجانشرقي – ۱۰۰ نفر – ۲۰۰ نفر
۳- فارس و كهكيلويه و بويراحمد – ۱۶۰ نفر – ۱۶۰ نفر
۴- اصفهان و چهارمحال و بختياري – ۱۸۰ نفر – ۱۹۰ نفر
۵- آذربايجان غربي – ۲۰ نفر – ۷۵ نفر
۶- مازندران – ۵۰ نفر – ۶۰ نفر
۷- خراسان رضوي، شمالي و جنوبي – ۱۰۰ نفر – ۱۱۰ نفر
۸- گيلان – ۵۰ نفر – ۵۰ نفر
۹- قزوين – ۴۰ نفر – ۶۰ نفر
۱۰- خوزستان – ۳۵ نفر – ۱۰۰ نفر
۱۱- كرمانشاه و ايلام – ۴۰ نفر – ۴۰ نفر
۱۲- همدان – ۳۵ نفر – ۴۰ نفر
۱۳- قم – ۲۵ نفر – ۳۰ نفر
۱۴- كردستان – ۲۱ نفر – ۵۰ نفر
۱۵- گلستان – ۳۰ نفر – ۵۰ نفر
۱۶- اردبيل – ۳۰ نفر – ۲۵ نفر
۱۷- مركزي (اراك) – ۲۵ نفر – ۱۵ نفر
۱۸- بوشهر – ۶۰ نفر – ۷۵ نفر
۱۹- زنجان – ۳۰ نفر – ۳۰ نفر
۲۰- لرستان – ۴۰ نفر – ۵۰ نفر
۲۱- كرمان – ۳۰ نفر – ۱۴۲ نفر
۲۲ – البرز – صفر – ۸۰ نفر
منبع : سایت کانون وکلا
نظرات شما عزیزان:
: مرتبه