
حقوق قضایی اطلاعات حقوقی
| ||||||||
|
![]()
مردي كه پس از خرج كردن پول عذاب وجدان ميگيرد! » سرویس: سياسي - حقوقي و قضايي
زن جواني به دليل خسيس بودن شوهرش راهي دادگاه شد، اين زن معتقد است كه شوهرش آنقدر خسيس است كه پس از خرج كردن پول حتي براي خوراك عذاب وجدان ميگيرد و شب تا صبح را بيدار است و به پول خرج شده فكر ميكند. به گزارش خبرنگار حقوقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) زني در دادگاه خانواده حضور يافت و درخواست طلاق خود را به قاضي دادگاه ارايه كرد و خطاب به قاضي گفت: همسرم آنقدر خسيس است كه جز جدايي راه حلي برايم نگذاشته است حتي خودش گاهي اوقات اعتراف ميكند كه چقدر زندگي كردن با او سخت است. زن جوان كه 28 سال سن داشت، اظهار كرد: سه سال قبل در كلاس موسيقي با همسرم آشنا شدم. البته او دانشجوي كلاس نبود و چندين بار به همراه دوستش در كلاس شركت كرده بود و همان آشنايي چند ماههي ما باعث ازدواجمان شد. البته شوهرم در دوران نامزديمان اصلا خسيس نبود. وي با بيان اينكه شوهرم وقتي پولي را خرج ميكند عذاب وجدان ميگيرد، افزود: درآمد ماهيانه شوهرم خوب است و ما از نظر مالي مشكلي نداريم، اما نميدانم چرا وقتي از او ميخواهم كه براي خوراك و پوشاك پول خرج كند، عذاب وجدان ميگيرد و ميگويد حيف است پولهايمان را اينگونه خرج كنيم، در حالي كه اكثر پولي كه خرج ميكند مربوط به خوراك است نه چيز ديگر. اين زن جوان خاطرنشان كرد: شوهرم حتي به خودش هم رحم نميكند و به دليل كمبود ويتامينهاي لازم بيمار شده است، اما حتي داروهاي تقويتي كه دكتر برايش تجويز كرده بود را تهيه نكرد؛ زيرا به گفتهي او، داروها گران قيمت بود. در ادامهي جلسهي دادگاه شوهر اين زن در حالي كه لبخندي بر لب داشت، عنوان كرد: من آنقدرها هم كه همسرم ميگويد خسيس نيستم، اما از خرج كردن بيمورد متنفرم و به قول همسرم عذاب وجدان ميگيرم. مرد جوان كه 28 سال داشت در پاسخ به پرسش قاضي مبني بر اينكه عذاب وجداني كه بعد از خرج كردن ميگيري به چه معناست، گفت: وقتي پولي را خرج ميكنم، ناخودآگاه شب تا صبح خوابم نميبرد و احساس ميكنم كار اشتباهي را انجام دادم، بارها براي همسرم توضيح دادم كه برخي از كارهاي من كه او خسيس بودن من ميداند، ارادي نيست. به گزارش ايسنا، قاضي دادگاه بعد از شنيدن اظهارات طرفين حكمي مبني بر طلاق صادر نكرد و از آن زوج خواست كه به مشاوره مراجعه كنند. ![]() دادسراي نفت و انرژي تشكيل خواهد شد
وي اضافه كرد: مذاكرات مقدماتي اين كار انجام شده است و پس از تهيه ساختمان و ساير امكانات در سال جاري، اين دادسرا تشكيل خواهد شد.
دادستان تهران در ادامه سخنانش با يادآوري برخي تهديدات اينترنت عليه زندگي شخصي و امنيت ملي كشورها گفت: مرزبندي تهديدات در اينترنت از حوزه نظامي گذشته است و امروز همه تهديدات را با هم و همزمان مي شود در اينترنت انجام داد كه اين تهديدي بسيار جدي است. جعفري دولت آبادي انتشار بي عفتي ها و مسايل ضد اخلاقي در اينترنت، ورود به حريم زندگي شخصي افراد و انتشار مسايل خصوصي مردم را نمونه هايي از تهديدات اينترنتي در زندگي روزمره مردم دانست و گفت: البته اينترنت مزاياي مثبت فراواني هم دارد كه بايد در كنار هشدار در خصوص اين تهديدات، به مزاياي مثبت آن هم توجه كنيم. وي با اشاره به فيلتر شدن برخي سايت ها و انتقاداتي كه در اين خصوص به دادستاني مي شود، ادامه داد: كساني كه در نشريات كار مي كنند، مي دانند كه فيلتر شدن سايت ها راحت ترين كار است چرا كه مي شود با برخي اقدامات فني اجازه نداد سايت ها باز شوند. دادستان تهران با بيان اين كه متاسفانه برخي سايت ها قانون را رعايت نمي كنند و از مسير قانون خارج مي شوند، اظهار داشت: اقدامات برخي سايت ها از كار مطبوعاتي و رسانه اي گذشته است كه دادستان مجبور به فيلترينگ آنها مي شود. اين مقام قضايي يكي از مشكلات پيگيري قضايي سايت ها را ثبت نام نكردن سايت ها و مشخص نبودن مديران آنها اعلام كرد و از مسوولان سايت هاي رسمي در كشور خواست براي ثبت سايت هاي خود اقدام كنند. دادستان تهران با مخاطب قرار دادن مديران سايت ها افزود: اگر حمايت دادستاني را مي خواهيد در مدار قانون حركت كنيد چرا كه اگر سايتي در مسير قانون نباشد حتما فيلترينگ مي شود.
جعفري دولت آبادي بر لزوم به روز شدن قضات به اطلاعات و مسايل اينترنتي و جرايم رايانه اي تاكيد كرد و گفت: قاضي جرايم رايانه اي حتما بايد مسلط به اينترنت و كامپيوتر باشد و جرايم رايانه اي را به خوبي بشناسد. دادستان تهران تشكيل ستاد جرايم رايانه اي را با هماهنگي دستگاه هاي مرتبط با اين حوزه ضروري دانست و گفت: تشكيل ستادي براي رصد جرايم رايانه اي، شناسايي آنها و برخورد با متهمان ضروري است كه پيشنهاد آن را به مسوولان عالي قضايي داده ام كه اميدوارم شكل گيرد.
دادستان تهران در ادامه سخنانش، مهم ترين برنامه هاي كاري خود در سال ۹۱ را در پايتخت، نظارت بر زندان ها، اجراي احكام و افزايش نظارت بر حوزه هاي نظامي و انتظامي اعلام و ابراز اميدواري كرد در اين حوزه ها ، شاهد تحرك جديدي از سوي دادستاني باشيم. جعفري دولت آبادي با بيان اينكه نظارت دادستان ها بر زندان ها افزايش مي يابد، اظهار داشت: نمي شود فردي در گوشه زندان باشد و كسي سراغ آنها را نگيرد؛ دادستان بايد به وظيفه خود در اين حوزه رسيدگي كند. وي با تاكيد بر اينكه احكام قضايي براي اجرا شدن صادر مي شوند، گفت: اميدواريم شاهد تحرك جدي در حوزه اجراي احكام در سال جديد باشيم. دادستان تهران نظارت بر حوزه هاي نظامي و انتظامي را نيز بسيار مهم دانست و يادآور شد مردم از دستگاه قضايي، پاكدامني و طهارت مي خواهند كه اميدواريم قضات و كاركنان در اين مورد همكاري خوبي با ما داشته باشند.![]() قرارداد 10میلیاردی یکی از وکلای پرونده فسادمالی /اخطار بهروزنامهایران به گزارش مهر، غلامحسین محسنی اژه ای عصر دوشنبه در بیست و هشتمین نشست خبری خود در مورد جدیدترین اخبار مربوط به پرونده فساد مالی اخیر گفت: در این پرونده برخی از وکلا قراردادهای کلانی منعقد کرده اند که در یک مورد وکیلی قرارداد 10 میلیاردی با موکل و خانواده موکل منعقد کرده که بر اساس قانون باید برگه وکالت و قرارداد را به دادگاه ارائه می داد، ولی در برگه قرارداد نوشته شده بود، 1 میلیارد تومان. وکیل دیگری اعلام کرده است من به صورت مجانی وکالت متهم را به عهده می گیرم ولی بعداً خبر رسید که پول گرفته است که تمامی این موارد قابل پیگیری است. وی افزود: یکی از وکلا هم در جلسه دادگاه به برخی خبرنگاران گفته است، بیایید بیرون تا مسائلی را مطرح کنم و فضاسازی شود که خبرنگاران قبول نکردند که این اقدام وکیل هم قابل تعقیب است. محسنی اژه ای در پاسخ به خبرنگار روزنامه ایران در مورد اینکه در دادگاه گفته شد، جهرمی با خسروی صحبت داشته آیا قضات به این نتیجه رسیده اند که خاوری با جهرمی هم در این پرونده ارتباط داشته اند؟ گفت: شما نباید نام متهمان را عنوان می کردید. انتشار خبر دادگاه در روزنامه ایران هم ایراد داشت، زیرا نام متهم برده شده است و اگر شاکی داشته باشد، اقدام روزنامه ایران قابل تعقیب است. ![]() عضو کمیسیون قضائی مجلس گفت: در صورت تأیید لایحه حمایت از خانواده در شورای نگهبان زندانیان مهریه با پرداخت 110 سکه از مهریه، آزاد میشوند. ![]()
مرگ3خواهر دررودخانه گروه حوادث سه خواهر در رودخانه «هكان» شهرستان جهرم غرق شدند.دختران 14، 18 و 21 ساله، ديروز همراه خانوادهشان، كنار رودخانه مشغول تفريح بودند كه ناگهان به داخل آب سقوط كرده و به دليل ناآشنايي با فنون شنا، جان باختند. پس از اين حادثه اجساد قربانيان با كمك اهالي از رودخانه بيرون كشيده شد. -----------------------------------
دختری قربانی اختلاف فاميلي مرد روستايي در جريان اختلافهاي شديد خانوادگي دخترش را با ميله آهني از پا درآورد.به گزارش خبرنگار ما، بازپرس شعبه اول دادسراي شهرستان آققلا در اين باره گفت: ساعت 8 صبح سهشنبه – 23 شهريور – به مأموران پليس منطقه اعلام شد كه در يكي از روستاها، دختر 17 سالهاي به نام ريحانه به قتل رسيده است.وي در ادامه گفت پدر دختر كه به اتهام قتل دستگير شده بود در اعترافهايش گفت: همسرم به دليل اختلافهاي خانوادگي، بچهها را رها كرده و به خانه پدرش رفته بود.با رفتن او بچهها تنها هر كدام راهي خانه بستگان شدند. دخترم ريحانه نيز به خانه عمويش رفت. چند روز قبل متوجه شدم فرزندانم زندگي نابساماني دارند در نتيجه به خانه برادرم رفتم و از ريحانه خواستم كه همراهم به خانه بازگردد اما او نپذيرفت و من هم عصباني شده و با ميله آهني چند ضربه به سرش كوبيدم كه ناگهان روي زمين افتاد و...هماكنون تحقيقات جنايي درباره اين جنايت دلخراش از سوي بازپرس و كارآگاهان جنايي ادامه دارد. --------------------------------
تصميم غم انگیزدختر و پسر نوجوان دختر و پسر نوجوان وقتي با مخالفت والدينشان براي ازدواج روبهرو شدند تصميم شومي گرفتند. مأموران كلانتري 31 كوي كارمندان كرج به دنبال اطلاع از سقوط دختر و پسري از ساختمان، خود را به كوي كارمندان رسانده و در نخستين بررسيها دريافتند، «آرش» - 17 ساله - و «سميرا» - 15 ساله - به علت مخالفت خانوادههايشان با ازدواج آنها، خود را به طبقه چهارم ساختمان رسانده و هردو پائين پريدهاند.اين در حالي بود كه «آرش» در دم جان باخته بود اما «سميرا» به بيمارستان انتقال يافت. پزشكان هم وضعيت عمومي وي را وخيم اعلام كردهاند.يك مقام انتظامي با اشاره به اين خبر از والدين خواست نسبت به تربيت و مراقبت از فرزندانشان دقت و توجه بيشتري داشته باشند و با بيان دلايل منطقي، فرزندان را از پيامدهاي ناگوار دوستيهاي خياباني آگاه نمايند تا گرفتار سرنوشت شوم نشوند.
--------------------------------
وحشت از تلفن شيطان در سودان
مردم سودان اين روزها فقط از يک چيز حرف ميزنند. در ميان آنها شايع شده است که از محلي ناشناس به برخي از افراد تلفن ميشود، و اگر آنها تلفن را جواب بدهند، از طريق جريان برق بلافاصله جان خود را از دست ميدهند.
با اين که اين شايعه عجيب به نظر ميرسيد اما در مدتي کوتاه در سراسر سودان پخش شده و همه مردم را به وحشت فرو برده است.
گفته ميشود که اين ماجرا نخست در ميان عدهاي از مردم شايع شد، اما سپس يکي از روزنامهها با انتشار خبر ماجرا، آن را در تمام جامعه منتشر کرد. روزنامه مزبور گزارش داده بود که عده زيادي در جنوب کشور پس از دريافت تلفنهايي مشکوک از شمارههايي مرموز جان خود را از دست دادهاند. مردم به دوستان و آشنايان خود هشدار ميدهند که نبايد به هيچ تلفن ناشناسي جواب بدهند. در روزهاي حساسي که قرار است سرنوشت جنوب کشور تعيين شود، مردم از سياست دوري گرفته و تنها از تلفنهاي مرموزي حرف ميزنند که جان مردم را تهديد ميکنند. آتش در کاهدان بسياري از شهروندان سودان خطر "تلفن شيطان" را باور دارند و از آن احساس وحشت ميکنند. برخي از مردم در ظاهر خطر را جدي نميگيرند، اما خود از جواب دادن به هر تلفن ناشناسي خودداري ميورزند و به اطرافيان خود توصيه ميکنند که به تلفنهاي ناشناس جواب ندهند. در سودان تمام سايتهاي اينترنتي از خطر "تلفن مرموز" گزارش دادهاند و گفته ميشود که اين شايعه مانند آتشي در کاهدان در تمام سطح جامعه منتشر شده است. عدهاي گفتهاند که "تلفن مرموز" به شيطان تعلق دارد و کد کشوري آن شماره 44 است که پيششماره بريتانيا است. نشان عدم امنيت شايعه مربوط به "تلفن شيطان" چنان رواجي پيدا کرده است که اداره مخابرات سودان با انتشار اطلاعيهاي آن را تکذيب کرد و گفت که از نظر فني غيرممکن است. مهندس نادر جيلاني، معاونت اداره ارتباطات تلفني سودان گفته است که اين شايعه نميتواند پايه و منطق داشته باشد. به گفته مهندس جيلاني ارتباطات تلفني موبايل در شبکه مخابرات سودان مطابق استانداردها و فنآوري رايج در تمام کشورها شکل گرفته و از هر نظر امن و بيخطر است. او همچنين گفته است که هيچ مورد مشخصي ديده نشده است که وجود اين خطر را ثابت کند. گفته ميشود که شايعه "تلفن شيطان" پيش از اين در چند کشور ديگر آفريقايي نيز رواج يافته بود. دکتر اشرف ادهم استاد جامعهشناسي در دانشگاه نيلين عقيده دارد که جامعه سودان به خاطر وضعيت ناامن سياسي و بحرانهاي مداوم اجتماعي در برابر شايعههاي عجيب و ناموجه آسيبپذير شده است. اين جامعهشناس سوداني گفته است افرادي که به زندگي و آينده خود اميد زيادي ندارند، به سادگي دستخوش وحشتهاي نامعقول ميشوند و از آينده وحشت ميکنند. در سالهاي گذشته شايعههايي مبني بر مرگ چند نفر از رجال سياسي سودان در جامعه پيچيد، اما بعد معلوم شد که اين شايعهها هيچ پايه و اساسي نداشته است.بي بي سي
-------------------------------
كشف جمجمههاي انسان از چمدان دو گردشگر آمريكايي
مقامات پليس «يونان» از كشف جمجمههاي انسان از داخل چمدانهاي دو گردشگر آمريكايي در فرودگاه بينالمللي پايتخت اين كشور خبر داد.
به گزارش ايسنا، يكي از مقامات پليس فرودگاه بينالمللي «آتن » كه خواست نامش فاش نشود، بيان كرد: اين دو جوان آمريكايي كه به عنوان گردشگر به يونان سفر كرده بودند، در حال بازگشت به كشورشان بودند كه اسكنرهاي فرودگاه درون چمدانهايشان اشيايي شبيه به جمجمه انسان را نمايش داد.
اين مقام مسوول خاطر نشان كرد: در بازرسي از چمدانهاي اين دو جوان، ماموران شش جمجمه انسان را كشف كردند. اين دو جوان در بازجوييهاي خود اعلام كردند كه اين جمجمهها را از يك سوغات فروشي در جزيره «ميكونوس» خريداري كردند؛ در حالي كه پليس احتمال ميدهد اين دو جوان گردشگر دروغ ميگويند. با اين حال، اين دو جوان تا برگزاري جلسه دادگاهي با قرار وثيقه آزاد شدند. ![]()
برنامه جدید استخدام دولتی در سال 91
![]() معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور گفت: تامین نیروی انسانی مناطق محروم و استخدامهای جدید از مهم ترین اولویتهای این معاونت در سال جدید خواهد بود.
به گزارش شبکه ایران لطف الله فروزنده دهکردی با اشاره به مهمترین برنامه های معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور اظهار داشت: برنامه مهم ما در سال جدید پیگیری طرحهای مربوط به دولت الکترونیک است. همچنین برنامه ریزی در زمینه نیروی انسانی است تا بتوانیم نیازهای کشور را شناسایی و تامین کنیم.
![]()
پرسش: خوانده دعاوي مربوط به ماترک متوفا موارد رأي اصلاحي ذينفع بودن خواهانها در حين دعوا عدم محاسبه روز ابلاغ و اقدام در تعيين وقت اصحاب دعوا قرار رد دادخواست فرجامخواهي خارج از مهلت قانوني استرداد دعوا در مرحله تجديدنظرخواهي استفاده دادگاه حقوقي از کارشناس منتخب در پرونده کيفري نمايندگي مأمور اجرا از سوي دادستان غيبت طولانيمدت کارمند با عذر عدم پذيرش استعفا معاملات متعدد با مبيع واحد و تعدد ايادي دادگاه صالح در شوراهاي اسلامي عدم ذينفع بودن خواهان
![]()
۱- دقت کنيد که آيا حق طرح شکايت را داريد يا خير هيچگاه تصميم نگيريد شکايتي رامطرح کنيد که حق با شما نيسست هرچند ظا هر امر حقانيت شما را جلوه دهد ![]() ۲.بررسي کنيد ايا بر ادعاي خود دليل داريد ياخيرچون دادگاهها ماموربظاهر هستندوبه شکا يات وادعاها ئي ترتيب اثرميدهند که مدلل باشد مطرح کردن ادعاهاي بي دليل علاوه بر اينکه ثمري نخواهد داشت وقت مراجع قضائي را ميگيرد ۳. بررسي کنيد آيا راهي براي حل مسالمت اميز اختلاف شماهست يا خيراگر ميشود با طرق مسالمت اميز اختلاف را حل کردسراغ مرجع قضائي نرويد بسيار اتفا ق مي افتد که شکا يا تي مطرح ميشود وبعدا به اين نتيجه ميرسند که اگر بطريق مسالمت اميز يا واسطه کردن افراديگري براي حل اختلاف اقدام ميکردند بهتر نتيجه ميگرفتند مثلا در يک اختلاف خانوادگي زوجه شکايت ترک نفقه عليه شوهرش مطرح ميکند ودادگاه کار قضائي خود را بر اساس مقررات انجام ميدهد وممکن است منجر به بازداشت شوهر بشود تبعا تي که اين امر داردديگر جبران پذير نيست ۴. هيچگاه براي تسويه حساب شخصي ويا انتقام گيري عليه کسي شکايت نکنيد شکا يا تي را مطرح کنيد که ميتوانيد به اثبا ت برسانيد ويا از عهده تبعات آن براييد ۵.شکوائيه خود ويا دادخواستي را که ميخواهيدبه مرجع قضا ئي تحويل دهيدکا مل ودرست بنويسيد موضوع شکايت ويا دعوي را دقيقا مشخص کنيد چون مراجع قضا ئي روي عنا وين ادعا وحتي روي کلما تي که بکار برده ايد حساب ميکنند ۶.در نسبت دادن عنوان اتهام رعايت انصا ف را داشته با شيد بي جهت به کسي تهمت سرقت يا خيانت ويا کلاهبرداري نزنيد مگر اينکه حقيقتا دليلي بر آن داشته شکايات ويا ادعاهاي شما يا جنبه کيفري وجزائي دارد ويا جنبه حقوقي بهرحال اگرميخواهيد آن را دردادگستري مطرح کنيد قبل از طرح شکايت وجدان خود را حاکم باشيد. ![]()
یك زن اسمش «گیلاس» است و یك مرد نامش «تریاك». آن دیگری خجالت میكشد بگوید اسمش «انگور» است و آن دیگری عرق شرم میریزد كه بگوید «بزعلی» است، اما اینها چه بخواهند و چه نخواهند اسم شناسنامهایشان اروپا، بوشهر، روزعلی، اذان، فوری، شبچراغ، پشه، تیله گرگ، سوخته، فقیر و كلاغ است. اگر بشود با اسمهای نامتعارف كنار آمد، ولی با اسم فامیلهای عجیب و غریب هرگز نمیشود؛ آخر او چطور بگوید كه «علاف» هستم یا «گوشه» یا «سنگ» یا «ماه گرفته»؟ ولی بعضی از مردم این اسم و فامیلها را دارند و به نسل بعدیشان هم ارث میدهند، هرچند كه خیلیها عطای نام خانوادگیشان كه حلقه اتصال با طایفهشان است را به لقای آن میبخشند و نام فامیلی جدید برای خود انتخاب میكنند درست مثل كسانی كه میكوشند هرچه زودتر از زیر فشار اسمهای آزاردهندهشان خلاص شوند. در صفحات نیازمندیهای روزنامهها حتی روی در و دیوارهای نزدیك به بعضی از مجتمعهای قضایی میتوان شماره تلفنهایی را پیدا كرد كه متقاضیان تغییر اسم و فامیلی را به سمت خودشان میكشند، همانهایی كه به مشتریان قول میدهند در ازای پولی كه به عنوان حقالزحمه میگیرند در سریعترین زمان ممكن شناسنامه جدید و هویت تازهشان را به آنان تحویل دهند. البته مراجعه به این دلالان بیش از آن كه سود داشته باشد، به ضرر مشتریان تمام میشود، چون این افراد میتوانند با هزینههای كمتر و از راههای كاملا قانونی تغییرات مورد نظر را در شناسنامهشان لحاظ كنند. هر نوزادی كه متولد میشود نام خانوادگی پدریاش را به ارث میبرد و تا زمانی كه به 18 سال تمام نرسیده، باید در برابر آن تمكین كند، اما تغییر نام خانوادگی حق تكتك افراد است و زمانی كه به سن قانونی برسند، میتوانند نام فامیل جدیدی برای خود انتخاب كنند هر نوزادی كه متولد میشود نام خانوادگی پدریاش را به ارث میبرد و تا زمانی كه به 18 سال تمام نرسیده، باید در برابر آن تمكین كند، اما تغییر نام خانوادگی حق تكتك افراد است و زمانی كه به سن قانونی برسند، میتوانند نام فامیل جدیدی برای خود انتخاب كنند. این در حالی است كه زنان نیز میتوانند از نامخانوادگی شوهرانشان استفاده كنند، اما در صورتی كه رابطه زناشوییشان به طلاق ختم شود ادامه استفاده از نام شوهر منوط به كسب اجازه از اوست. هرگونه تغییر در اطلاعات شناسنامهای چه از نوع تغییر نام و نام خانوادگی باشد و چه از جنس تغییر تاریخ تولد باید در «هیات حل اختلاف» ادارات ثبت احوال مطرح و رسیدگی شود. طبق قانون، هیاتهای حل اختلاف میتوانند درباره تصحیح اشتباهات مندرج در دفاتر ثبت كل، ابطال اسناد و شناسنامههایی كه غیر ایرانیها از آنها استفاده میكنند، رفع اشتباهات ناشی از ثبت وقایع حین نوشتن، ابطال اسناد مكرر (وقتی برای یك نفر چند شناسنامه صادر میشود) موهوم و تصحیح اشتباه در ثبت جنسیت صاحب سند، تغییر نامهای ممنوع (مانند اسامی زاید، غیرضروری و غیرشرعی مثل پسوندهای دوله و سلطنه یا اسامی مثل شمر، یزید و ...) و حذف كلمات زاید و غیرضروری یا كلماتی كه بر اثر اشتباه در نگارش به وجود آمده، رای صادر كنند. البته مطابق قانون اگر شناسنامه فردی در خارج از كشور صادر شود یا فردی كه شناسنامهاش در ایران صادر شده اما حالا مقیم خارج از كشور است دعاویاش در دادگاه عمومی تهران رسیدگی خواهد شد. در تغییر نام خانوادگی باید به یك موضوع توجه داشت و آن این كه برای انتخاب نام خانوادگی حق تقدم با افرادی است كه نامشان در دفاتر مخصوص نام خانوادگی اداره ثبتاحوال درج شده باشد. در این صورت كسانی كه قصد تغییر نام خانوادگیشان را دارند نمیتوانند دقیقا از همان عنوان استفاده كنند مگر این كه در آن تغییراتی بدهند یا اجازه استفاده از نام خانوادگی ثبت شده را از صاحبان اصلی آن بگیرند. آنهایی كه به اسم كوچكشان اعتراض دارند بعد از رسیدن به سن قانونی میتوانند اسم دلخواهشان را انتخاب كنند به شرطی كه این اسم جدید موجب هتك حرمت مقدسات نشود و جزو القاب و عناوین زننده و مستهجن نباشد. كسی كه قصد تغییر اسم كوچكش را دارد حتما سر و كارش به شورای عالی ثبت احوال خواهد افتاد، چون این شورا مسوول مستقیم تشخیص اسامی ممنوع است. پس كسی كه قصد تغییر اسمش را دارد، باید در گام نخست اسم دلخواه خود را كه مورد تایید نیز باشد انتخاب كند و پس از آن درخواست خود را در قالب «فرم درخواست نام كوچك» به دادگاه محل اقامتش یا بخش صادركننده سند سجلی ارائه دهد. هزینه انجام این كار نیز مانند هزینه دعاوی، غیرمالی است. این روزها دیگر كمتر اتفاق میافتد كه نوزادی متولد شود و والدینش تاریخ ولادتش را با تفاوت فاحش در شناسنامه ثبت كنند. حالا دیگر پدرها و در صورت نبود آنها، مادرها موظفند در مدت 15 روز ولادت فرزندشان را در ادارات ثبت احوال ثبت كنند. در واقع تازه متولد شدهها دیگر كمتر دغدغه تغییر تاریخ تولد پیدا میكنند و كلنجار رفتن با اعداد و ارقام مندرج در شناسنامه كار یك نسل قبلترهاست. البته تغییر تاریخ تولد مثل تغییر نام كوچك و بزرگ براحتی صورت نمیگیرد، چون این كار ریزهكاریهای قانونی بسیاری دارد كه باعث میشود برخی متقاضیان به خواستهشان نرسند. طبق قانون اگر فرد متقاضی مدعی شود كه اختلاف سن واقعی او با سن مندرج در شناسنامهاش بیشتر از 5 سال است باید به كمیسیون «تشخیص سن» كه در فرمانداری شهرستان محل صدور مستقر است مراجعه كند. این روزها دیگر كمتر اتفاق میافتد كه نوزادی متولد شود و والدینش تاریخ ولادتش را با تفاوت فاحش در شناسنامه ثبت كنند. حالا دیگر پدرها و در صورت نبود آنها، مادرها موظفند در مدت 15 روز ولادت فرزندشان را در ادارات ثبت احوال ثبت كنند هر فرد صاحب شناسنامه البته تنها یكبار در طول عمرش میتواند سن مندرج در شناسنامهاش را تغییر دهد كه این تغییر نیز میتواند در جهت افزایش یا كاهش سن آن هم فقط با 5 سال اختلاف باشد. در این میان عدهای هستند كه مدعیاند سن واقعیشان با سن شناسنامهایشان كمتر از 5سال باهم اختلاف دارد كه این افراد دیگر نیازی به مراجعه به كمیسیون تشخیص سن ندارند، چون مرجع صلاحیتدار برای رسیدگی به دعوی آنها، دادگستری است. یك زن اسمش «گیلاس» است و یك مرد نامش «تریاك». آن دیگری خجالت میكشد بگوید اسمش «انگور» است و آن دیگری عرق شرم میریزد كه بگوید «بزعلی» است، اما اینها چه بخواهند و چه نخواهند اسم شناسنامهایشان اروپا، بوشهر، روزعلی، اذان، فوری، شبچراغ، پشه، تیله گرگ، سوخته، فقیر و كلاغ است. اگر بشود با اسمهای نامتعارف كنار آمد، ولی با اسم فامیلهای عجیب و غریب هرگز نمیشود؛ آخر او چطور بگوید كه «علاف» هستم یا «گوشه» یا «سنگ» یا «ماه گرفته»؟ ولی بعضی از مردم این اسم و فامیلها را دارند و به نسل بعدیشان هم ارث میدهند، هرچند كه خیلیها عطای نام خانوادگیشان كه حلقه اتصال با طایفهشان است را به لقای آن میبخشند و نام فامیلی جدید برای خود انتخاب میكنند درست مثل كسانی كه میكوشند هرچه زودتر از زیر فشار اسمهای آزاردهندهشان خلاص شوند. در صفحات نیازمندیهای روزنامهها حتی روی در و دیوارهای نزدیك به بعضی از مجتمعهای قضایی میتوان شماره تلفنهایی را پیدا كرد كه متقاضیان تغییر اسم و فامیلی را به سمت خودشان میكشند، همانهایی كه به مشتریان قول میدهند در ازای پولی كه به عنوان حقالزحمه میگیرند در سریعترین زمان ممكن شناسنامه جدید و هویت تازهشان را به آنان تحویل دهند. البته مراجعه به این دلالان بیش از آن كه سود داشته باشد، به ضرر مشتریان تمام میشود، چون این افراد میتوانند با هزینههای كمتر و از راههای كاملا قانونی تغییرات مورد نظر را در شناسنامهشان لحاظ كنند. هر نوزادی كه متولد میشود نام خانوادگی پدریاش را به ارث میبرد و تا زمانی كه به 18 سال تمام نرسیده، باید در برابر آن تمكین كند، اما تغییر نام خانوادگی حق تكتك افراد است و زمانی كه به سن قانونی برسند، میتوانند نام فامیل جدیدی برای خود انتخاب كنند هر نوزادی كه متولد میشود نام خانوادگی پدریاش را به ارث میبرد و تا زمانی كه به 18 سال تمام نرسیده، باید در برابر آن تمكین كند، اما تغییر نام خانوادگی حق تكتك افراد است و زمانی كه به سن قانونی برسند، میتوانند نام فامیل جدیدی برای خود انتخاب كنند. این در حالی است كه زنان نیز میتوانند از نامخانوادگی شوهرانشان استفاده كنند، اما در صورتی كه رابطه زناشوییشان به طلاق ختم شود ادامه استفاده از نام شوهر منوط به كسب اجازه از اوست. هرگونه تغییر در اطلاعات شناسنامهای چه از نوع تغییر نام و نام خانوادگی باشد و چه از جنس تغییر تاریخ تولد باید در «هیات حل اختلاف» ادارات ثبت احوال مطرح و رسیدگی شود. طبق قانون، هیاتهای حل اختلاف میتوانند درباره تصحیح اشتباهات مندرج در دفاتر ثبت كل، ابطال اسناد و شناسنامههایی كه غیر ایرانیها از آنها استفاده میكنند، رفع اشتباهات ناشی از ثبت وقایع حین نوشتن، ابطال اسناد مكرر (وقتی برای یك نفر چند شناسنامه صادر میشود) موهوم و تصحیح اشتباه در ثبت جنسیت صاحب سند، تغییر نامهای ممنوع (مانند اسامی زاید، غیرضروری و غیرشرعی مثل پسوندهای دوله و سلطنه یا اسامی مثل شمر، یزید و ...) و حذف كلمات زاید و غیرضروری یا كلماتی كه بر اثر اشتباه در نگارش به وجود آمده، رای صادر كنند. البته مطابق قانون اگر شناسنامه فردی در خارج از كشور صادر شود یا فردی كه شناسنامهاش در ایران صادر شده اما حالا مقیم خارج از كشور است دعاویاش در دادگاه عمومی تهران رسیدگی خواهد شد. در تغییر نام خانوادگی باید به یك موضوع توجه داشت و آن این كه برای انتخاب نام خانوادگی حق تقدم با افرادی است كه نامشان در دفاتر مخصوص نام خانوادگی اداره ثبتاحوال درج شده باشد. در این صورت كسانی كه قصد تغییر نام خانوادگیشان را دارند نمیتوانند دقیقا از همان عنوان استفاده كنند مگر این كه در آن تغییراتی بدهند یا اجازه استفاده از نام خانوادگی ثبت شده را از صاحبان اصلی آن بگیرند. آنهایی كه به اسم كوچكشان اعتراض دارند بعد از رسیدن به سن قانونی میتوانند اسم دلخواهشان را انتخاب كنند به شرطی كه این اسم جدید موجب هتك حرمت مقدسات نشود و جزو القاب و عناوین زننده و مستهجن نباشد. كسی كه قصد تغییر اسم كوچكش را دارد حتما سر و كارش به شورای عالی ثبت احوال خواهد افتاد، چون این شورا مسوول مستقیم تشخیص اسامی ممنوع است. پس كسی كه قصد تغییر اسمش را دارد، باید در گام نخست اسم دلخواه خود را كه مورد تایید نیز باشد انتخاب كند و پس از آن درخواست خود را در قالب «فرم درخواست نام كوچك» به دادگاه محل اقامتش یا بخش صادركننده سند سجلی ارائه دهد. هزینه انجام این كار نیز مانند هزینه دعاوی، غیرمالی است. این روزها دیگر كمتر اتفاق میافتد كه نوزادی متولد شود و والدینش تاریخ ولادتش را با تفاوت فاحش در شناسنامه ثبت كنند. حالا دیگر پدرها و در صورت نبود آنها، مادرها موظفند در مدت 15 روز ولادت فرزندشان را در ادارات ثبت احوال ثبت كنند. در واقع تازه متولد شدهها دیگر كمتر دغدغه تغییر تاریخ تولد پیدا میكنند و كلنجار رفتن با اعداد و ارقام مندرج در شناسنامه كار یك نسل قبلترهاست. البته تغییر تاریخ تولد مثل تغییر نام كوچك و بزرگ براحتی صورت نمیگیرد، چون این كار ریزهكاریهای قانونی بسیاری دارد كه باعث میشود برخی متقاضیان به خواستهشان نرسند. طبق قانون اگر فرد متقاضی مدعی شود كه اختلاف سن واقعی او با سن مندرج در شناسنامهاش بیشتر از 5 سال است باید به كمیسیون «تشخیص سن» كه در فرمانداری شهرستان محل صدور مستقر است مراجعه كند. این روزها دیگر كمتر اتفاق میافتد كه نوزادی متولد شود و والدینش تاریخ ولادتش را با تفاوت فاحش در شناسنامه ثبت كنند. حالا دیگر پدرها و در صورت نبود آنها، مادرها موظفند در مدت 15 روز ولادت فرزندشان را در ادارات ثبت احوال ثبت كنند هر فرد صاحب شناسنامه البته تنها یكبار در طول عمرش میتواند سن مندرج در شناسنامهاش را تغییر دهد كه این تغییر نیز میتواند در جهت افزایش یا كاهش سن آن هم فقط با 5 سال اختلاف باشد. در این میان عدهای هستند كه مدعیاند سن واقعیشان با سن شناسنامهایشان كمتر از 5سال باهم اختلاف دارد كه این افراد دیگر نیازی به مراجعه به كمیسیون تشخیص سن ندارند، چون مرجع صلاحیتدار برای رسیدگی به دعوی آنها، دادگستری است. ![]()
سوال : سلام با عرض سلام وخسته نباشيد يه سوال مهم داشتم كه ميخواستم ازتون بپرسم چون بحث هاي زيادي روش شده و خيليا بدون علم كافي روش كل كل ميكنن: پاسخ: ![]()
بسم الله الرحمن الرحیم
محسنی اژه ای گفت: همه مسئولان قوه قضاییه به این نقطه نظر رسیدند که نرخ دیه در سال 91، 94 میلیون 500 هزار تومان باشد و در ماه های حرام یک سوم به دیه اضافه می شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا،حجت السلام محسنی اژهای دادستان کل کشور با حضور در جمع خبرنگاران گفت: نرخ91 برای سال ۹۱، ۹۴ میلیون ۵۰۰ هزار تومان تعیین شد. ادامه مطلب ![]() |
|||||||